داستان اسطورهای هندیان درباره طلا
هندیان ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح (بیش از ۶۰۰۰ سال پیش) در کتاب های مذهبی خود از طلا و نقره نام آورده اند. نقره را استخوان خداوند معرفی کرده و طلا را گوشت خداوند میدانستند. بر این باور بودند خداوند مردها را ازاستخوان خود و زنها را از گوشت خود درست کرده و از آن روز، فلز طلا را با نام خانم ها هم تراز کرده است.
خاصیت درمانی طلا
برپایهٔ نشانههای بجای مانده، طلا کهن ترین داروی دوران باستان بودهاست (در یکی از منابع مربوط به پزشکان شمن) همچنین دیوسکوریدس هم آن را می شناختهاست. در قرون وسطی باور بر این بود که طلا برای سلامتی مفید است و نمیشود مادهای به این زیبایی و کمیابی به بدن آسیب برساند. امروزه هم برخی علوم خفیه و پزشکی جایگزین بر این باورند که طلا توان درمان دارد.
«طلا کردن» در لغتنامه دهخدا اینگونه تعریف شده است. «به اصطلاح اطبا آنچه بر اندام مالند رقیق آن را طلا و غلیظ آن را ضماد گویند و شعرا مطلق بر مالیدن و اندودن اطلاق کنند.» برخی از نمکهای طلا ویژگی ضد التهابی دارند و در داروسازی و درمان ورم مفاصل و بیماریهای مانند آن کاربرد دارند. داروهای تزریقی که پایهٔ طلا دارند کمک میکنند تا درد و ورم روماتیسم مفصلی و سل بهبود یابد. تنها نمکها و ایزوتوپهای پرتوزای طلا ارزش دارویی دارند و فلز خالص طلا برای بدن کاری نمیکند.
آلیاژهای طلا برای بازسازی دندان در دندانپزشکی بویژه در پر کردن دندان و روکش همیشگی دندان (بجای یک دندان واقعی) کاربرد دارد. نرمی آلیاژهای طلا کمک میکند تا رویهٔ بالایی دندان آسیای پرشده با دندان بالا سری خود بیشتر هماهنگ شود و در مجموع نسبت به دیگر مواد پرکننده نتیجهٔ بهتری بدست آید. در برخی فرهنگها، دندانهای پیشین را روکش طلا میکنند و این کار را میپسندند و برخی آن را نادرست میدانند.
خوردن و نوشیدن طلا
برگ طلا به صورت گَرد یا پوسته پوسته در پخت یا برای زیبایی روی برخی خوراکیهای رده بالا و نوشیدنی افراد برجسته و ویژه بکار میرودهمچنین در قرون وسطی شاهان و افراد برجسته برای نشان دادن میزان برخورداری میزبان یا با این باور که چیزی چنین ارزشمند و کمیاب باید برای سلامتی مفید باشد، در نوشیدنیها یا خوراکیها از گَرد یا پوستههای طلا استفاده میکردند.
Danziger Goldwasser به آلمانی یعنی آب طلای Danziger، یا Goldwasser به معنی آب طلا، نام یک نوشیدنی گیاهی سنتی آلمانی (لیکور) است که امروزه در گدانسک، لهستان، شواباخ و آلمان تولید میشود و دارای اندکی برگ طلا است. همچنین نوشیدنیهای کوکتل دارای برگ طلا هم در دسترس است. یادآوری میشود که فلز طلا در ساختار شیمیایی بدن جایی ندارد، هیچ ارزش خوراکی یا مزهای هم ندارد و اصولاً بدن متوجه ورود آن نمیشود.
© تحقیق و پژوهش از محمد حسین خاتمیدوست